Mobilabonnemang för barn

Att välja rätt mobilabonnemang för barn kan vara en tillräckligt stor utmaning på egen hand. Många föräldrar köper ofta mobiler med abonnemang till sina barn och ungdomar för att kunna hålla kontakten bättre. Genom att handla på nätet spar du pengar och tid, samt att du får ta del av den rabatt som samtliga erbjudanden på denna sida medför!

Här är de billigaste abonnemangen Januari 2020

50% rabatt Fria samtal & SMS / Kan tecknas med mobil / Ingen bindnings eller uppsägningstid

—————————————

hallon4 GB surf

Fria samtal & SMS

Ingen bindningstid

Spara oanvänd surf

49 kr/mån 99 kr/mån

—————————————

vimla6 GB surf

Fria samtal & SMS

Ingen bindningstid

Spara oanvänd surf

80 kr/mån 160 kr/mån

—————————————

fello10 GB surf

Fria samtal & SMS

Ingen bindningstid

Spara oanvänd surf

122,50 kr/mån 245 kr/mån

Mobilabonnemang för barn – med rabatt!

Det finns säkert en hel del operatörer och alternativ att välja mellan, men många abonnemang kan vara förvirrande eller rent av onödigt dyra. Ofta fyllda med mycket mer än vad ditt barn behöver. Eftersom vi vill välkomna alla besökare, unga som gamla, har vi beslutat att sätta ihop ett urval av de bästa erbjudanden för barn och ungdomar där du även får en viss rabatt! Alla rekommendationer och erbjudanden du hittar på denna sida ger dig automatiskt tillgång till denna rabatt.

Jämför mobilabonnemang barn och ungdom

Vilka funktioner i mobilen ska jag leta efter?

Eftersom så många barn och ungdomar har telefoner idag, har fler och fler operatörer förberett vissa tjänster som ska matcha ett visst behov som även föräldrar kan dra nytta av. Detta innebär att det finns några fördelar som är värda att överväga när man tittar på olika alternativ.

Föräldrakontroll

En del nätverk erbjuder föräldrakontroll genom ditt online-konto med den operatören. Att kunna ändra inställningar på ditt barns konto för att se till att de inte kan få tillgång till vissa typer av webbplatser, eller ladda ner vissa typer av program. Detta är en bra idé om du har yngre barn. Dessa föräldrakontroller är inte bra och mångsidiga. Oavsett om din valda operatör ger dig tillgång till dem eller inte, måste du ändå ställa in föräldrakontroll på ditt barns telefon.

Fria samtal och SMS

Tidigare var man tvungen att betala för antal minuter eller samtal, vilket ofta kunde leda till höga räkningar varje månad! Detta är nu i det förgångna och många operatörer erbjuder nu mer fria samtal och SMS, alltså ett fast pris för abonnemanget. Detta är även bra då du och ditt barn eller ungdom alltid kommer kunna kontakta varandra utan att nå exempelvis en samtalsspärr eller liknande.

Familjeabonnemang

Vissa operatörer erbjuder familjeplaner eller flera SIM-kort planer. Dessa tillåter dig att skära ner på kostnaderna genom att ha mer än en familjemedlem ansluten till samma konto. Detaljer varierar mellan operatörerna. Du kanske endast vill få en faktura varje månad till exempel, eller så kan du få belöningar eller rabatter för att ha flera SIM-kort samlade under ett abonnemang. Om du vill spara pengar och du eller någon annan familjemedlem är i stånd att ändra abonnemang kan familjeabonneamng vara en fördel.

Barn som letar i mobilerna

Vad är din månadsbudget?

Pengar är alltid en faktor du bör tänka på när du handlar mobilabonnemang. Ta en titt på din månatliga budget och fundera på hur mycket du rimligen kan spendera per månad på en telefonplan. De abonnemang vi rekommenderar på denna hemsida är främst de billigaste och mer enkla alternativen. De fungerar oftast lika bra som de dyrare, men med färre avancerade och extra tillägg vilket kan vara bra om du helt enkelt bara behöver en mobil med abonnemang.

Surf och data

Som tidigare nämnt har nästan alla operatörer erbjudit fria samtal och SMS sedan en tid tillbaka. Det som skiljer planerna åt är surfmängden som ingår i varje abonnemang. Vi rekommenderar ett abonnemang som innehar ca 10-20 GB per månad, vilket ofta kommer räcka gott och väl. Om du inte kräver en internet-anslutning, kan du få ett billigare telefonabonnemang som inte innehåller någon surf alls (eller innehåller mycket lite).

 

Tonåring med mobiltelefon

Hur vi väljer billigaste mobilabonnemang för ditt barn

Det billigaste mobilabonnemanget står alltid i fokus hos oss, så vi har lagt ner mycket tankearbete på hur vi bedömer dessa alternativ. För de abonnemang vi rekommenderar för barn och tonåringar, föredrar vi fast pris abonnemang med 10 till 20 GB surf. Vi vet att en förälder kan vara bekymrad över hur barnet kommer att använda mobiltelefonen, och vad detta kan kostar dig.

Med ett abonnemang med ett fast pris finns ingen gräns till hur mycket man kan ringa och kostnaden hålls samtidigt på samma nivå oavsett. Vi tror också att obegränsad samtalstid och SMS är viktigt för barnens telefoner. Det finns även kontantkort som kan passa för barn, läs mer om det här.

bild