Bästa obegränsad data och surf abonnemangen

Obegränsad data planer är tillbaka i stor skala. Det är goda nyheter för personer som strömma musik och video på sin smartphone eller använda den som en Wi-Fi-hotspot – aktiviteter som äter upp mycket data .

Restriktioner för obegränsad surf planer

Även om dessa är ”obegränsad” data planer, är de inte exakt obegränsade. Många obegränsad planer cap höghastighetsdataanvändning på runt 23SE per månad. Om du träffar denna tröskel, kan din anslutningen ”deprioritized” det vill säga dämpats betydligt. Även om du köper en obegränsad plan bör du ändå ansluta till Wi-Fi när du kan för att spara dina data.

Metodik

Vi utvärderade obegränsad data planer som erbjuds av mer än ett dussin bärare. För att fastställa de bästa planerna, vi tittade på den månatliga planen pris före skatt och avgifter, mobil hot spot bidrag och hög hastighet datalock.

Billigaste mobilabonnemang med surf: Hur mycket data behöver du?

Vår kärleksaffär med data är stark. Så stark, i själva verket är att mobiloperatörer fördubbling ner på obegränsad data.

I stället för att stöta upp till obegränsad gräva i dina vanor och lära sig mer om dina favoritprogram. Du kan förmodligen minska dataanvändningen med några enkla tweaks. Och du kanske upptäcker att du kan minska dina data plan – och din faktura varje månad – i processen. Läs mer på billigastemobilabonnemang.nu/med-och-utan-obegransad-surf/.

För att räkna ut hur mycket data du verkligen behöver, tar dessa tre steg:

  1. Vet hur mycket data du använder.  Oroa dig inte, du behöver inte hålla en logg. Telefonen redan spårar detta för dig.
  2. Förstå hur mycket data apparna använder. Vet du hur mycket data Netflix använder eller hur många direktuppspelning Spotify erbjudanden? Läs vidare och du kommer.
  3. Lär dig att justera användning. Små justeringar till apparna beteende och din egen, kan minska mängden data du använder varje månad.

När du har justerat och spårade data för månad eller två, vet du hur mycket data du verkligen behöver. Sedan kan du hitta den plan som bäst passar din användning.

»MER:  Hitta snabba och enkla sätt att spara på din mobilräkning

Hur mycket data du använder

Den genomsnittliga smartphone ägare använder 2 GB till 5 GB data varje månad. För att veta om din användning faller över eller under denna tröskel, se längre än din egen telefon.

Android dataanvändning

De flesta telefoner spåra totala dataanvändning. De bryter också ner dataanvändning av app, så att du kan se hur många av dina värdefulla gigabyte håller dräneras av Spotify eller Instagram.

För att hitta din dataanvändning på en Android-enhet, gå till ”Inställningar” och sedan ”Dataanvändning.” Du ser din totala användningen för ett givet datumintervall, som du kan ändra för att anpassa din faktureringsperiod, plus en uppdelning av Ansökan. På en iPhone, är samma information i ”Inställningar” under ”Cellular”. Om du aldrig har ställt in ett datumintervall, kommer det att visa din kumulativ användning från det att du aktiverat telefonen. Du kan klicka på ”Reset Statistics” att börja spåra din användning från ett visst datum. Mer om detta nedan.

De flesta flygbolag har också en mobil app som kommer att spåra din dataanvändning. My Verizon Mobile app, till exempel, beräknar dataanvändning för varje rad på ditt konto.

Hur mycket surf apparna använder

När du checkar din statistik, märkte du förmodligen att vissa program är mer giriga än andra. Det är allmänt känt att strömmande video eller musik använder massor av data. Läs mer om hur länge surfen räcker!

Streaming 30 minuters video per dag via appar som Facebook, YouTube eller Netflix använder mer än 5 GB data i en månad, till exempel. Och streaming en timmes musik per dag uppgår till nästan 2 GB än 30 dagar, enligt Verizon Wireless Data Calculator .

Vad är inte allmänt känt är hur användningen mycket data varierar beroende på app och streaming kvalitet. De kan vara stora variabler, så att förstå skillnaden är viktig. Spotify har fyra direktuppspelning. Google Play har tre. YouTube har sju och kommer att justera din baserad på din anslutning, såvida du inte väljer en strömmande kvalitet.

Lämna ett svar