Bra teleplaner för seniorer och pension

Consumer Reports förklarar hur människor 55 år och äldre kan spara pengar genom att använda erbjudanden från Sprint, T-Mobile och Verizon.pension

Få äldre har sina fördelar, särskilt om du är ute efter att spara lite pengar på din trådlösa mobiltelefon service.

I början av maj, Sprint rullade ut ett nytt erbjudande för människor 55 och upp , motverka en del presenterade i augusti förra året av T-Mobile . Båda ger två telefonlinjer med obegränsad samtalstid, text och data för $ 80 per månad. Det är en besparing på ungefär $ 30 till $ 50.

Verizon har skapat en rabatt plan inriktad mot mogna vuxna också.

Varför detta plötsliga intresse? Tja, är marknaden klart expanderar. Medan smartphone användning bland äldre släpar fortfarande efter att den yngre befolkningen, 42 procent av personer som är äldre än 65 äger en smartphone, en ökning från 18 procent år 2013, enligt en 2017 Pew Research studie .

MER OM TRÅDLÖSA PLANER

Och när du zoomar in på nykomlingarna i att den demografiska-de åldrar 65-69-den siffran hoppar till 59 procent.

Så hur dessa erbjudanden fungerar? Finns det några fångster? Här är en titt på de aktuella erbjudanden.

För ung för en äldre än 55 plan? Vi utvärderar också de nuvarande prisplaner för  stora transportörer och billiga alternativ .

Och, som alltid, kan CR medlemmar konsultera våra betyg  för att få mager på de bästa smartphones och cellulära serviceplaner ute.

Mobilabonnemang för pensionär

Som rapporterats ovan, om du är 55 år eller äldre, kommer T-Mobile ger dig två rader med obegränsad samtalstid, text och data för $ 80 per månad, inklusive skatter och avgifter. Om du är yngre än 55, kostar samma planen $ 130.

Och även om T-Mobile inte tungt inte främja det, kan du också få en linje plan för $ 55, säger företaget. Det är en besparing på $ 20.

Och precis som med bolagets standard planer, om du registrerar dig för AutoPay, du kommer att spara en extra $ 5 per rad per månad.

Men det finns ett par av fångsten: Du behöver inte få gratis Netflix tjänst som kommer med T-Mobiles vanliga paket, och du kan inte ha mer än två rader. Så om du har ytterligare personer eller enheter i ditt hem, du kommer att behöva separata planer för dem.

Som alltid, förbehåller sig företaget rätten att sakta ner dina datahastigheter om du använder mer än 50 gigabyte under en månad-övervakning Facebook, lyssna på Spotify, eller titta på YouTube-videor vid poolen. Men det är en stor mängd data att gå igenom, även för en stor familj och en mycket högre strypning tröskel än de andra stora flygbolag tillåter. Läs mer om billigaste mobilabonnemang för pensionär.

T-Mobile strömmar normalt video på DVD-kvalitet, och om du vill använda telefonen som en hot spot för att ansluta din bärbara dator till WiFi, kommer dessa YouTube-videor att begränsas till 3G-hastigheter. Återigen, det är i linje med transportören standard retrictions-så allt som allt är det ingen stor eftergift.

Sprinta

Den här affären är mycket lik T-Mobiles erbjudande, men med några viktiga undantag.

Till att börja med är det endast tillgänglig för nya kunder. Om du är berättigad, betalar du $ 80 per månad för två rader med obegränsad samtalstid, text och data. Anmäl dig till AutoPay och du kan släppa din faktura varje månad till $ 70. Skatter och avgifter ingår inte i något pris.

Det är fortfarande ett fynd, men med tanke på att Sprint avgifter regelbundet $ 110 per månad (plus skatter och avgifter) för två linjer före AutoPay rabatt.

Behöver bara en linje? Du kan få det för $ 55 per månad (vs. $ 65 för den ordinarie planen). Och som T-Mobile, Sprint mössor video streaming på DVD-kvalitet och tethering på 3G-hastigheter. Men företaget caps också musik streaming på 500 kilobit per sekund och för er som gillar Super Mario på språng, moln-gaming streaming på 2 megabit per sekund.

Om dessa hastigheter är inte snabb nog för dig, kan du betala en extra $ 10 per månad per rad för att lägga till 10 GB av mobila hot spot data och HD-video streaming och öka din musikstreaminghastigheter till max 1,5 Mbps och spelhastigheter till så hög som 8 Mbps.

Dessa siffror motsvarar de i företagets ordinarie plan. När du lägger det extra $ 10 per rad, men din månatliga faktura når $ 100, vilket innebär att du sparar bara $ 10 per faktureringsperiod.

Med den här kampanjen, Sprint förbehåller sig även rätten att sakta ner dina datahastigheter när trafiken blir upptagen. I en vanlig plan stryper det du bara efter att du har överträffat en månatlig 23SE tröskel.

Bra telefoner för pensionärer – Doro!

För att kvalificera sig för den här affären, Go obegränsat plan Doro, måste du bor i Florida (eller åtminstone ha en Florida faktureringsadress).

Du betalar $ 65 per månad för en linje eller $ 90 för två. Skatter och avgifter tillkommer. För Sunshine State invånare yngre än 55, samma planer kostar $ 80 och $ 140, respektive.

Än en gång, $ 5 per linje AutoPay Rabatten gäller.

Allt som får dig obegränsad samtalstid, text och data, men företaget förbehåller sig rätten att bromsa din hastighet när det blir upptagen. Video strömmar vanligtvis DVD-kvalitet, och medan hot spot användning är obegränsad, är hastigheten begränsas till 600 Kbps. Läs mer om Doro.

Om du vill ha förmåner såsom HD streaming, högre hastighet tethering och mindre strypning av dina data, måste du registrera dig för Verizons Beyond obegränsat plan, som kommer att kosta dig $ 90 för en linje och $ 170 för två. Det finns ingen 55-and-äldre rabatt för detta.

AT & T m.fl.

De återstående bärarna erbjuder inte trådlösa planer som utformats speciellt för seniorer. Men de ger ofta rabatter till AARP medlemmar.

AT & T kommer att ge dig 10 procent rabatt, till exempel. På Consumer Cellular , kan du få en 5 procent rabatt. Och medan Cricket Wireless inte kommer att skära dig en del på din faktura varje månad, kommer det att ge dig en $ 20 rabatt om du köper en ny smartphone eller tillbehör via sin hemsida eller en av sina butiker.

Inte en AARP medlem? Förutsatt att du är minst 50 år gammal, är det lätt att registrera sig på nätet , och medlemmar har rätt att vara värd för andra rabatter.

Och om din dataanvändning är blygsam, bör du också undersöka  planer som erbjuds av lågprisbolagen. Du kanske blir förvånad över hur mycket de kan spara.

Lämna ett svar