Hur väljer jag rätt mobil med prenumeration?

Det finns en hel del olika saker att tänka på när du köper en ny smartphone. Behöver du en mobil med en stor skärm? Kanske föredrar du något med många funktioner? Letar du efter lång batteritid eller bästa kamera? Börja med att utarbeta en lista över de viktigaste funktionerna för dig och använd den för att jämföra enheter för att säkerställa att din nya smartphone fångar upp de flesta av dem.

Det finns egentligen bara två smartphone operativsystem värt att överväga idag: Android och iOS. Båda är lätta att använda och stödjer ett brett utbud av program och spel. Även om du kan byta från Android till iOS , eller från iPhone till Android finns det en inlärningskurva. De flesta som vill ha en enkel mobil väljer Iphone, medans de som vill ha en mer avancerad mobil där du kan göra mer väljer Android. Priserna är ganska lika oavsett tillverkare.

Jämför framför allt:

 • Priset
 • Iphone / Android
 • Internminne, tex 6 GB, 32GB mm
 • Kamera
 • Skärmstorlek

Iphone eller Android?

Android och iphone som har ett billigt abonnemang med mobil Android erbjuder ett bredare utbud av produkter till olika priser som ger fler anpassningsmöjligheter. Om du redan använder saker som exempelvis Google Maps, Gmail och Google Docs, då kommer Android att bli ett bättre val för dig. Den har också den bästa virtuella assistenten – “Google Assistant”  – som växer sig mer användbar hela tiden.

Apple iOS erbjuder en mer enhetlig, tillgänglig, och är säkrare. Om du redan har en MacBook eller en iPad, då är en iPhone förmodligen något du kommer känna dig extra bekväm med. Du hittar också ett enormt utbud av tillbehör för iPhone, något som kan begränsas till mindre kända Android-enheter. Som tidigare nämnt väljer väldigt många Iphone just för att de är så enkla att komma igång med!

Andra mobiler och tillverkare

Det finns några fler alternativ när det gäller mobila enheter. Några exempel är Samsung, Huawei, och Doro. Eftersom i stort sett alla nya telefoner har en pekskärm och ingen fysiskt tangentbord, kan du fokusera på andra faktorer för att avgöra vilken telefon som är bäst för dig.

Samsung

Samsung är också bland de mest populära smartphones i världen på grund av deras släta, elegant design och innovativa funktioner. De använder det kraftfulla, mångsidiga operativsystemet Android, känd för sin funktionalitet, och även för sin öppna plattform som ger dig kontroll, tillsammans med friheten att anpassa telefonen.

Huawei

Om du är en spirande fotograf är Huawei telefoner några av de bästa du kan köpa. Eftersom de är utformade för att vara perfekt för amatör fotografering – men de har fått andra funktioner som många konsumenter av den kinesiska tillverkaren kanske gillar. Huawei tillverkar och säljer massor av smartphones. Företaget har många olika val för dem som letar efter den senaste och bästa, liksom mer prisvärda “mellan-alternativ”, och mycket billiga enheter.

Doro

Doro är ett riktigt populär enkelt mobilmärke, och framför allt bra för äldre människor! Doro telefoner är särskilt utformade för att vara lätt att använda. De är särskilt lämpade för dem som har problem med fingerfärdighet, syn eller hörsel, tack vare funktioner såsom stora knappar och kompatibilitet hörapparat. Många Doros telefoner saknar de mer avancerade funktionerna i modern smartphones, såsom pekskärm och högupplösta kameror. Men de kan vara bra för dem som vill ha en telefon främst för samtal och SMS.

Köp abonnemang med mobil via nätet – det är oftast billigare!

Även om du nu redan har valt din operatör och din smartphone, har du troligen fortfarande några val kvar att göra när det gäller att faktiskt köpa en telefon med abonnemang. Det mest kända sättet för de flesta konsumenter är att köpa billigaste mobilabonnemang med telefon. Genom att underteckna ett avtal på oftast 24 månader, kan du ofta få en ny telefon till ett rabatterat pris!

Om du inte vill låsa dig i ett kontrakt, överväg att köpa en telefon till fullt pris (ca 5.000 -10.000 kr) antingen från en operatör på nätet eller från en tredje part i den fysiska handeln. Du kan också köpa olåsta telefoner som du kan använda på alla kompatibla abonnemang. Vi listar telefoner i alla olika priser. Du kan även få några extra billiga telefoner som är begagnade eller renoverade.

Tips när du jämför flera mobiltelefoner och abonnemang

Det finns massor av mobiltelefonmodeller på marknaden idag, och tusentals varianter med abonnemang att tänka på när du plockar rätt enhet. Det kan vara bra att jämföra följande faktorer:

 • Pris
 • Operatör
 • Betyg av tidigare kunder
 • Android/Iphone
 • Tangentbord och gränssnitt
 • Kamera och videokamera
 • Anslutningar
 • Musik kapacitet
 • Lagring och minne
 • Formfaktor och färg
 • Tillgänglighet
 • Tillverkare

Vad en mobil med abonnemang kostar i månaden

 

Erbjudanden även för barn, student och pensionär!

Du kan även få individuella abonnemangsplaner med mobiltelefon anpassade för familjer, barn, studenter och senior. Om du behöver någon av dessa för att täcka behovet för andra människor i din familj, eller om du vill kombinera tjänsten med en make eller partner, då är en av dessa planer något som kan vara ett bra sätt att spara pengar.

De flesta vanliga upplägg omfattar nu obegränsad samtalstid och SMS, men du kan avstå obegränsat för att spara en betydande summa pengar. Du kan även läsa mer om mobilabonnemang barn samt för billigaste mobilabonnemang pensionär / seniorPå familjeplaner där familjemedlemmar behöver dela alla sina minuter, kommer du ofta få mer variation i ditt abonnemang, även för studentabonnemang.

Billigaste mobilabonnemang med mobil / telefon

Massor av människor gillar att få billigaste mobilabonnemang med mobil / telefon eftersom de är ett sätt att få dessa till ett mycket bättre pris. Om du har ett årlig avtal med en operatör och du vill avbryta tjänsten före utgången av kontraktet, måste du ibland betala en avgift för varje av de återstående månaderna i ditt avtal. Ett billigt abonnemang med mobil kan vara rätt väg för dig!