iPhone ‘abonnemang’ är Apples mest djävulska affärsplan ännu

Vem älskar iPhones? Vem älskar nya iPhone? Vem vill ha det senaste och bästa iPhone i sina händer varje gång en lansering händelse Apple iPhone kommer runt? Och vem har råd med $ 32 per månad?

apple

Om svaret på alla ovanstående frågor är “alla, duh,” Grattis: Du förstår den enorma ekonomiska livskraft Apples nya “uppgradering plan.” Detta är en relativt oförarglig namn för vad skulle lika gärna kunna kallas en iPhone prenumerationstjänst – eller ett sätt för Apple att mer effektivt Hoover pengar ur din plånbok.

Abonnemang för billigaste mobil – med telefon?

Gör matten, och det är inte svårt att se varför byta iPhone-användare att ett billigaste mobilabonnemang med mobil är ett djävulskt briljant affärsplan. Låt oss säga att, liksom jag, du är på “S” cykel och planerar att köpa en iPhone 6S samtidigt åter upping din tvååriga bärare kontrakt. Det skulle sätta mig tillbaka $ 199 till $ 399, beroende på hur mycket lagringsutrymme jag vill ombord.

Det motsvarar att ge Apple någonstans mellan $ 8.30 och $ 16,63 per månad för de kommande 24 månaderna. Inte alls tillräckligt för världens rikaste företag! Du tror att aktiekursen kommer att hålla sväva högre om du inte lägger mer pengar i Apple bank?

Men nu här kommer en Apple Store anställd säger att jag inte behöver begränsa mig till varannan år bärare cykel. Jag kan delta i varje iPhone uppgradering, utan att oroa dig för att behöva tänka på det. Vad är kostnaden? Mindre än en grundläggande kabel abonnemang.

Plötsligt!

Jag befinner mig överväger en $ 32,45 till $ 42,50 per månad betalning – eller upp till 400% av vad jag gav Apple tidigare.

Jag befinner mig överväger en $ 32,45 till $ 42,50 per månad betalning – eller upp till 400% av vad jag gav Apple tidigare. Och allt som är på toppen av vad jag betalar bärarna samtidigt låsa mig in ytterligare två-års kontrakt. (De bärare, som har liknande pay-per månad planer för sin egen, inte har meddelat någon form av rabatt för att använda Apple planen.)

Visst, jag får dubbelt så många iPhones som jag fick tidigare, så kanske vi bara (!) Talar om en 200% markup. Att få telefonen upplåst är cool; som gör det lättare att använda utomlands. Och $ 99 Apple Care + är en trevlig extra att kasta in gratis, men många av oss inte skulle ha betalat för Apple Care + ges möjlighet.

Faktorerna för abonnemanget

Men det är inte den enda faktorn som spelar in här. Jag är också att vända de iPhones tillbaka in i slutet av ett år, medan innan jag kunde ha sålde den telefonen – och fått en stor del av förändring tillbaka. Förändring som inte var på väg in Apples kassa.

Dessutom är jag nu en certifierad abonnent – och som Amazon kan säga er, efter år för att försöka driva sina kunder till Amazon Prime programmet abonnenter är kattmynta så långt som investerare är oroade. Det beror på att de är garanterade att spendera mer.

Som ett lån haj, Apple hittar alltid ett sätt att slå skruvarna på sina kunder, men det räknas väl som företagets mest ockrarräntor innovation ännu. Den enda skillnaden är, med ett lån haj, vi är inte ler väg till en lägre disponibel inkomst.

Lämna ett svar