Köpa ny mobiltelefon

Vi har granskat mer än hundra smartphones under det senaste decenniet (kanske hundratals), och det finns några funktioner i varje telefon som väger mer när det gäller huruvida det får en bra recension eller inte.

  • Du bör överväga några viktiga aspekter av en smartphone när man köper en ny.
  • Har det ett stort batteri som kommer att pågå länge, eller stödja snabb laddning?
  • Är det gamla och renoverade eller nytt? Det finns för- och nackdelar med båda.

Det kan vara stressande att köpa en ny smartphone, särskilt eftersom priserna klättra förbi $ 1000. Du behöver inte nödvändigtvis behöver spendera så mycket pengar, du behöver bara veta vad man ska leta efter innan du gör ett köp.

Här är vad du bör vara uppmärksamma på!

Skärmen

Om du är som de flesta av oss, du kommer att tillbringa timmar varje dag stirrar på din smartphone skärmen. Se till att du ska köpa en som är tillräckligt ljus för att se utomhus och tillräckligt skarp där texten inte ser suddiga när du surfar på nätet.

Om du köper en telefon med en stor skärm, inte gå under en upplösning på 1920 x 1080p, och om du kan betala, leta efter skarpare 2560 x 1440 Quad HD-upplösning. Tänk på skärmstorlek, också. Kan du lätt nå över den? Vill du ha en större skärm för filmer eller mindre som är lättare att hålla och mindre benägna att falla ur händerna?

Batteriet

Läs recensioner eller prata med personer som redan äger den telefon du är intresserad av att köpa. Vill du ha en som kommer att pågå hela dagen, om möjligt. Den största klagomål jag får från vänner och familj är att deras smartphones är ”alltid döda.” Om du är i denna grupp, anser en smartphone med en snabb laddning batteriet. De flesta Android smartphone beslutsfattare omfatta de särskilda laddare som kan juice upp ett batteri till åtminstone en halv laddning på bara några minuter. Eller, om du äger en iPhone, överväga att köpa en iPad laddare för att få mer saft.

Lagring

Jag vet massor av människor försöker spara pengar genom att köpa billigare telefoner, men ofta levereras utan mycket lagrings ombord. Jag rekommenderar att köpa en smartphone med minst 64GB lagringsutrymme eller mer om du planerar att ladda ner musik och filmer. Apps är mycket större i dessa dagar, och bilder kan ta en hel del utrymme om du inte lagra dem i molnet (Apple Foton, Google Foto eller andra tjänster erbjuder dessa alternativ. Vissa Android smartphones också erbjuda ”microSD” kortplatser som kan du öka lagringsutrymme.

Kameran

Om du gillar att dela bilder med vänner och familj, se till att du köper en telefon med en bra kamera. De flesta av de dyrare telefoner (i Galaxy S9 och iPhone X ) är särskilt skickliga på att ta bilder i svagt ljus också, vilket innebär att du fortfarande få bra bilder i svagt restaurang utan blixt. Budget telefoner brukar inte ha stora kameror, så överväga att spendera lite mer om detta är viktigt för dig.

Åldern

Det kan vara frestande att köpa en renoverad eller äldre modell smartphone för att spara några dollar, men det finns några saker att tänka på innan du gör. Om det är för gamla (vanligtvis 2-3 år) kan det snart sluta få viktiga programuppdateringar, inklusive säkerhetsuppdateringar. Också, som appar blir mer kraftfull, processorn och minnet, men inte erbjuder tillräckligt med kraft för att driva de senaste spelen eller fotoredigeringsprogram. Om du bara skicka texter och kontrollera e-post, men en renoverad eller äldre telefon kan vara en perfekt passform.

Tillverkaren och dess rykte

Om du kan göra lite forskning om företaget som gör smartphone. Apple, Samsung, LG och de flesta andra välkända namn är säkra kort. Andra, som Blu, Huawei och OnePlus, som ofta säljer mer ”rimliga” flaggskepp smartphones, har kommit under eld för olika anledningar. Amerikanska underrättelsetjänster avråder köper smartphones från Huawei , till exempel, medan Blu och OnePlus har fångats skicka privata data tillbaka till huvudkontoret.

Kostnad

Innan du börjar handla måste du bestämma om du vill ha en smartphone eller en funktion telefon, eftersom det finns en betydande kostnadsskillnaden mellan de två. Smartphones är dyrare eftersom de fungerar som handdatorer, med tillgång till Internet och en rad inbyggda och appar från tredje part. Funktionen telefoner, som är betydligt billigare, används främst för att ringa samtal och skicka sms. Det finns ofta nya funktioner som en kamera, en grundläggande kalender och några spel, men återigen, är den primära funktionen att kommunicera via samtal och texter.

Inte bara kommer du måste titta på initiala kostnader när du väljer en telefon men också den pågående kostnaden för en serviceplan. Det är bra att ha tillgång till Netflix och Facebook, men kostnaden för att bära en dataanslutning kan vara betydande, särskilt om du går över din plan gräns. Tänk på att du investerar i en produkt som ska hålla dig minst två år, vilket är längden på ett standardavtal. Låg kostnad kan verka tilltalande förskott, men två år är en lång tid att vara fast med en produkt som inte var värt investeringen eller inte erbjuder de funktioner du verkligen ville.

Operativ system

För närvarande de två mest populära operativsystem är Googles Android och Apples iOS. Android är den i särklass vanligaste, är tillgänglig på dussintals enheter i en mängd olika mönster, och är mycket anpassningsbar. Apple, å andra sidan, syftar till kvalitet framför kvantitet, släpper bara en eller två telefoner per år. Apple erbjuder en myriad av tredjepartsprogram men iOS tillåter mycket liten anpassning av dess alternativ användargränssnitt och konfigurations är mycket mer begränsade.

Ett tredje alternativ är Microsofts Windows Phone OS. Användarna kan integrera populära program som Office och Outlook, som kan ge telefonen en välbekant känsla, även om hårdvaran är ny för användaren. Om val och anpassning är viktiga för dig, är en Android-telefon ditt bästa val. Att jämföra, Apple Store erbjuder för närvarande bara fyra alternativ: iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Däremot Verizon lagra enbart erbjuder 26 olika Android-modeller.

Fysiska egenskaper

Du skulle inte köpa en bil utan provkörning den och en telefon är inte annorlunda. Ta dig tid att besöka en butik och faktiskt hålla telefonen i handen. Känns det bekvämt? Är det för tungt? Alltför tunn? Ska du bära den i fickan eller handväskan? Hur stor är skärmen? Tänk på det: om den primära användningen av anordningen är som en telefon, är mindre viktig än om du ville använda telefonen för att läsa dokument, titta på videor eller spela spel skärmstorlek.

Du kommer också vill överväga din livsstil. Om du arbetar eller spela i en aktiv eller utomhus miljö, du kommer att ha en telefon som kan stå upp till tappas eller slås runt. Du kan köpa bra fall för att skydda telefonen, men du fortfarande kommer att vilja välja hållbara hårdvara för att sätta i så fall.

Funktioner

Innovation i teknik rör sig med ljusets hastighet, men bara för att något är tippad som varm eller trender betyder inte att det är rätt för dig. Överväga vilka funktioner som är viktiga för dig och välja en telefon baserad på dessa riktlinjer. Kommer du att vara on-the-go och har begränsad tillgång till en laddare? Leta efter en telefon med en lång batteritid. Kommer du att använda det i första hand som en telefon? Leta efter en telefon som erbjuder ringa kvalitet med tydliga högtalare och en bra mikrofon. Pekskärmar är populära, men om ett QWERTY-tangentbord är mer bekant, kanske du vill hoppa över iPhone och titta på alternativen Android-telefoner har att erbjuda.

Användarvänlighet

Det kommer ingen roll hur många funktioner din telefon har om du aldrig lära sig att använda dem. Om du inte är tekniskt kunniga och inte bryr sig för att vara, desto enklare telefonen bättre. Du vill inte betala för funktioner och tjänster som du inte vill ha eller behöver. Å andra sidan, om du är tekniskt kunniga eller åtminstone villig att lära, leta efter en telefon med de funktioner du vill. Har personalen på telefon Butiks gå igenom en demo av vad telefonen kan göra och hur man kommer åt dessa funktioner. När du är hemma, det finns otaliga självstudier online som hjälper dig att göra det mesta av kamera, musikspelare och andra roliga funktioner.

Att välja en telefon behöver inte vara en börda. Tänk på vad du behöver, ange en budget, och utforska. Ta din tid och be dina vänner eller familj för sina åsikter och om de är nöjda med sina egna telefoner. Att välja en telefon är en stor investering och i slutändan du vill välja den telefon som är rätt för dig.

Tracey Dowdy är en frilansande skribent baserad strax utanför Toronto, ON. Efter år som arbetar för ideella organisationer och välgörenhetsorganisationer, hon nu frilansare och forskare på ämnen från familj och utbildning för att poppa kultur och trender inom teknik. Följ Tracey på Twitter .

Resten

Slutligen anser några andra saker som kan vara viktigt för dig nu eller på vägen. Har den stereohögtalare? High-end telefoner som iPhone X och Galaxy S9 gör, vilket innebär att du höra ljud som kommer från toppen och botten (eller vänster och höger om du tittar på en film och spela spel.) Är det stöder trådlös laddning? Det kan vara praktiskt om du vill bara plopp telefonen på ett block vid skrivbordet. Har den ett hörlursuttag eller kommer du att behöva använda Bluetooth-hörlurar eller en adapter med headset? Är det stöd nyare 5G nätverk? Amerikanska mobiloperatörer kommer att rulla ut snabbare nätverk i år, vilket innebär att du kommer att kunna ladda ner program, spel, filer och mer på mycket snabbare hastigheter. Om du vill ha en bit av framtidssäkra, anser det också.

 

billig mobiltelefon 2.300/6

köpa mobiltelefon 1.000/22

enkel mobiltelefon 400/1

mobiltelefon bäst i test 300/7

billig mobil 1.800/7

köpa mobil 1.300/22

köpa ny mobil 250/11

köpa telefon 500/16

smartphone 4.300/11

billig smartphone 1.600/5