Mobiler är omöjliga att använda för pensionärer och seniorer

Varje gång en teknik klyftan korsas, är en ny skapas.  I åratal har vi dokumenterat den inkrementella ökningen av Internetanvändningen bland äldre vuxna. Och nu, 41 miljoner (13,3%) av de 315 miljoner amerikanska medborgare är 65+. Slutligen Pew meddelar, för första gången, att 53% av 65+ befolkning är online. Med hjälp av vad – det säger inte. Men hänga på nu, nästan 70% av rika vuxna äger smarta telefoner . hurra!

Billigaste mobilabonnemang för senior och pensionärer

tant pensionär

Men när det kommer till 65+ och smart telefon användning, sovande marknaden jätte äldre vuxna på nätet fortfarande slumrar – endast 11% av 65+ har dem. Även smarta telefoner utgör 56% av mobiltelefonanvändning, ledande användare smart telefon endast utgör 23% av alla de mobiltelefonanvändare – och deras Mobiltelefonanvändning är den lägsta andelen någon av deras andra online åtkomstmetoder. Varför tror du att det är så? Det är väl inte för brist på pengar – de har betydligt mer rikedom än yngre kohorter. Läs mer om de billigaste mobilabonnemang för senior och pensionär här!

Min ta – användbarheten av smarta telefoner är bedrövligt

Jag borde veta. Jag har haft flera under de senaste åren. Och jag starkt motiverad att använda enheten, oavsett vem som gör det. Jag har kläm, dras, pressad, zoomas, släpade ikoner runt, tippas enheten vertikalt och på sin sida. Jag har navigerat till-från, här och där, och ibland talar jag även marginellt väl förstådda instruktioner. Jag har sökt bloggar för tips om hur man utföra uppgifter.

Varje gång har jag försökt att forma telefonens apps i uppsättning verktyg som jag behöver för att vara bekväm. Varje nyare telefon har sugit timmar av mitt liv och testade min tolerans för frustration. Som min ångest har vuxit försöker göra telefonen göra vad jag vill (som så hjälpa mig, är att vara mer som den sista telefon som sitter bryts i närheten), mina händer börjar skaka. Jag förbannar jag söka efter en manual.

Oh ja, det finns inte en med den här telefonen – men du har möjlighet att ladda ner den om du vill. Varför ingen manual? Eftersom arroganta nördar som utvecklar och se över produkten tror att dess användning är, och naturligtvis du vet att jag inte skojar, absolut jag ntuitive . Och inte bara Apple . Samsung är också intuitivt . Och så är den nya BlackBerry. De är alla så intuitivt – kanske till formgivaren och nörd granskare som tittar på enheten genom linsen av deras tidigare erfarenheter.

Så en äldre vuxen går in i en telefonbutik

Nej, detta är inte början på ett skämt. Skämtet är shoppingupplevelse. Den säljare förmåga att förklara och demo telefonen är en ännu större skämt; och det största skämtet av allt är på dig – när du får den hem och är ensam med sin oladdade skinande lite själv. Där är a-Wishin’ och a-Hopin’ som du har (som jag lyckligtvis göra) en lugn techno-guiden i huset som har behärskar alla enheter, det förflutna och framtiden.

Men vad händer om jag inte gjorde det? Låt oss sammanfatta: äldre vuxna har pengar, men de uppenbarligen inte gillar denna kategori av teknik. Och även ner ett decennium från 65+, är jag villig att tro att de som har dem använda dem, men de är lika förbryllad och lätt frustrerad som jag. Det beror på att ‘intuitivt’ användargränssnitt omärkta, papperslösa, alltför komplicerat. Och det bygger på en oförklarlig blandning av gester som bara repetition gör möjligt, med jämna mellanrum lanserar vad du inte hade för avsikt att starta eller kraschar i mitten av vad du gör tänker. Och har jag nämnt även skrivkänsla? Eller skrattretande (SAD) resultatet av vad jag skriver och vad andra skicka till mig? Jo, glöm det.

Apparna är de anländer i drivor – men långt innan plattformen är acceptabelt

Det är en verklighet kontrollera att i den här artikeln om smarta telefoner för äldre , är det bästa författare kan göra nämna telefon från Fujitsu som inte ens frigörs när han skrev om det. Ändå pressmeddelande efter pressmeddelande denna vecka och framför oss efter kommande konferenser kommer du läsa om detta hälsa app och att allt levereras i en smart telefon plattform – med några av dessa plattformar / gadgets så stor att nya plånböcker och fickor kommer krävas.

Lämna ett svar