Mobilleverantörer för seniorer och pensionärer

Om du är en australiensisk senior eller pensionär anpassning till en mindre inkomst, eller om du bara vill spara några dollar, till ett enkelt sätt frigöra utrymme i budgeten är att ta en ny titt på din mobiltelefon plan . Vår forskning visar att Aussies betalar mer än $ 40 per månad för deras abonnemangs SIM-only deal , och över $ 70 om de återbetala en telefon samt.

senior

Chanserna är om du inte har tagit en titt på din telefon plan på sistone, kan du betala för mycket. Här vi tar en titt på några billiga kontantkort, abonnemang och telefon för äldre om en plan erbjudanden som kan vara lämpliga för äldre och pensionärer i Australien.

 • BYO telefon planer från Telstra, Optus och Vodafone
 • Billiga förbetalda mobila planer
 • Billiga abonnemangs telefon planer
 • Billiga ‘lång utgången’ mobila planer
 • iPhone planer
 • Seniorer planer från Jeenee Mobile
 • seniorer rabatt

SIM-endast telefon abonnemang för under 200 kr – en snabb sammanfattning

Innan vi hoppar in kontantkort vs abonnemang, lång utgången och iPhone planer för att ge dig en uppfattning om vad värdet är ute, har vi sammanställt ett urval av SIM-endast förbetalda och abonnemangs telefon planer. Detta kommer att visa dig hur mycket värde $ 20 och under (per månad eller så), kommer att ge dig. Denna tabell innehåller länkar till remiss partners.Vilka är mina telefonalternativ om jag är en senior eller pensionär?

Med stora telefondata planer och stora pengar kontrakt, är det lätt att tro att äldre och pensionärer lämnas ut från mobiltelefon plan ekvationen i Australien. Detta är dock inte nödvändigtvis så – det finns många billiga alternativ där ute.

Om du är ute efter en vanlig telefon plan är obegränsade samtal och texter plus en gigabyte (1 GB) data ofta tillgängliga för mindre än $ 10 per månad. Pay-as-you-go alternativ kan erbjuda billiga priser med en 365-dagars utgången, att göra en perfekt plan för lätta användare som gillar friheten att ladda när de vill. Du betalar bara för det du använder, när du använder den – samtal vanligtvis debiteras per minut, texter per meddelande som skickas och dataanvändning debiteras per kilobyte (KB) eller megabyte (MB).

Det lönar sig att shoppa runt för att hitta den bästa lösningen för dig, att veta att många SIM-kort finns i Coles, Woolworths, 7-Eleven, Aldi, eller ens att köpa online.

Mobilaabonnemang för seniorer: saker att titta efter

 • Flexibilitet: En plan med inga lås-in avtalen ger utrymme att röra sig om du inte är nöjd. Leta efter månad till månad eller förbetalda alternativ.
 • Inneslutningar som du kan använda: splurging på en större plan kan se dig betala för extras som du inte behöver, såsom utländska kallelse och roaming, eller data-fri musik och video på telefonen. Om du bara behöver prata, text och lite data hoppa extra och spara.
 • Prepaid: en förbetald plan är ett bra sätt att undvika överraskning avgifter eller oväntat höga räkningar som du betalar för allt i förväg. När månads tal, text och data används upp, måste du ladda din tjänst genom att betala för ytterligare en månad – så det finns ingen oro för att du av misstag kommer att spendera. Du kan bläddra ner för mer info om förbetalda planer.
 • Abonnemangs:  Det fina ett abonnemang med rabatt är att du inte behöver oroa dig för att ladda om du använder din ingår värde. Även om du kommer att få ett lagförslag för att betala i slutet av månaden, abonnemangs planer är billigare än någonsin, och de goda nyheterna är att de obegränsade samtal och SMS är ganska standard över de billigaste planer. Scrolla ner för att ta reda på mer om abonnemangs planer.
 • SIM-only / BYO: Dessa planer innebär att du ansluter din egen telefon till tjänsten, snarare än att köpa en ny enhet som en del av planen. De är ett bra alternativ om du är nöjd med din befintliga telefon. Återigen har vi sammanställt några SIM-bara alternativen nedan.

Bring-Your-Own-telefon planer för seniorer och pensionärer från Telstra, Optus och Vodafone

Om du föredrar att hålla sig till de stora namnen du redan vet, och har en egen telefon som du vill fortsätta använda -eller bara vill köpa en prisvärd smartphone utan att vara låst till en kontrakts- du kan registrera dig för ett SIM bara planera från Telstra, Optus eller Vodafone. Detta innebär att du får ett SIM-kort för att infoga i telefonen, som kommer att ansluta dig till nätverket och din plan.

Här är några av de billigare alternativ från varje leverantör, av vilka några kan funktionen remiss länkar till återförsäljare hemsida. Tänk på att du kan få billigare alternativ genom att gå med mindre kända operatörer, såsom de som anges längre ner på sidan.

Billiga förbetalda mobilabonnemang för seniorer och pensionärer

För mindre än $ 20 dessa dagar finns det leverantörer förpackning en hel del i. 1 GB data lätt kan hittas, medan obegränsade samtal och texter kommer med vissa leverantörer. Läs mer om billigaste mobilabonnemang senior.

 • Yomojo är ett litet namn varumärke erbjuda konkurrenskraftiga månad till månad planer, från under $ 10 per månad för 1 GB data. SIM-kort är endast tillgängliga att köpa online, och alla planer körs på Optus’ nätverk .
 • Boost Mobile erbjuder prisvärd förbetalda planer börjar på $ 10. SIM-kort kan beställas på nätet eller köpa i butik från utvalda återförsäljare, bland annat Woolworths, Coles, Target, Kmart, 7-Eleven och Telstra butiker. Boost Mobile körs på  Telstra nätverket .
 • OVO Mobile ingår 2 GB, 500 minuter av nationell samtalsvärde och obegränsad texter för mindre än $ 10. OVO SIM-kort finns i många 7-Eleven butiker samt på nätet. OVO körs på Optus nätverket.
 • Amaysim erbjuder obegränsade samtal och texter samt 1GB för bara $ 10. Planerna är över 28 dagar, och körs på Optus nätverket. Amaysim SIM-kort kan hittas i Coles, Woolworths, Australien Post och 7-Eleven. Amaysim kan du också välja ditt mobilnummer till något minnesvärt för $ 0 eller $ 30 för några siffror.
 • Vodafone , Optus och Telstra också erbjuder alla förbetalda, bring-din-egen-telefon planer, med varierande prisklasser.

Oavsett vad du är ute efter eller var du bor, finns det sannolikt en konkurrenskraftig SIM-kort telefon plan i den lokala Coles, Woolies eller 7-Eleven. Detta gör det enkelt att köpa och planer är lätt att ladda. Tyvärr kan det vara en svår uppgift att hitta planer med bara samtal och texter (inga data) dessa dagar, men med obegränsad planer kostar så lite som $ 10 i dessa dagar, med det extra bit av data fortfarande kan komma till hands. Nedanstående tabell innehåller länkar från remiss partners.