Jämför mobilt bredband från Tre & Telenor – Obegränsad & fri surf

Om du vill ha internet på språng och Wi-Fi surfning på telefonen bara inte klippa det, en särskild mobil bredbandsabonnemang för din bärbara dator eller surfplatta kan vara lösningen. Denna guide förklarar vad man ska tänka om du funderar på att göra det drag – och var du hittar de bästa erbjudandena.

(table)

Inköp Mobile Broadband

Tänk på följande när du handlar för mobilt bredband.

 • Var alltid noga med att kontrollera systemkraven innan man köper.
 • Mobilt bredband tar emot data genom samma cellulära signaler som din smartphone. Kontrollera täckning och signalkvaliteten i de områden du ofta före inköp.
 • Beroende på din Internetanvändning kan mobilt bredband vara ett mer prisvärt alternativ till bredband i hemmet. Det är dock sannolikt att vara långsammare och mer begränsade data utsläppsrätter.
 • Inte alla bredband paket Mobile kommer att arbeta utomlands. Var noga med att kontrollera tull detaljer om du planerar att använda den utomlands.

Olika typer av mobilt bredband

USB Modem

USB-modem, som ofta kallas donglar, koppla in en USB-port på datorn eller surfplatta och ansluta dig till Internet när du är på språng.

 • USB-modem är extremt lätt att använda. Anslut bara dongeln till en USB-port, installera programvaran och börja göra det mesta av Internet.
 • Liten, lätt och mycket bärbar, USB-modem kan gled inuti väskan eller fickan och tas med dig överallt.
 • Donglar finns med 3G och 4G anslutningshastigheter. 4G är nästan alltid att föredra, men det är inte allmänt tillgänglig över hela landet och är dyrare än 3G.

Mobile WiFi

Mobile WiFi (ibland kallad MiFi) fungerar ungefär på samma sätt som ett USB-modem med undantag för det faktum att det tillåter dig att skapa din egen säker WLAN-hotspot när du behöver det.

 • Mobile WiFi kan ansluta upp till 10 enheter till Internet på en gång vilket gör den idealisk för familjer och små grupper som behöver arbete on-the-go.
 • Om du behöver en Internet-anslutning när du är på väg, överväga att välja en modell som inkluderar en bil laddning kit så att du alltid har WiFi när du behöver det.
 • Även skrymmande än donglar, MiFi enheter är fortfarande liten nog att passa bekvämt i handen eller i en liten påse.

SIM-kort

Om du äger en tablett eller en bärbar dator med cellulära kapacitet, då kan du få på nätet helt enkelt genom att sätta ett aktiverat SIM-kort.

 • Om du har en kompatibel enhet så allt du behöver göra är att välja en taxa eller plan som passar dig, infoga ditt aktiverat SIM-kort och njuta av Internet.
 • I likhet med andra mobilt Internet, kan du välja mellan 3G och 4G planer. Tänk på din användning och 4G täckning i de områden du ofta innan beslut fattas.
 • SIM-kort finns med ett brett utbud av tariffer, tjänster och extramaterial. De finns som lön varje månad och pay as you go (PAYG), vilket innebär att du behöver inte ens registrera dig för ett långt kontrakt.

Bandbredd & Hastigheter

Hastigheten på din mobil bredbandsanslutning kommer att dikteras av bandbredd. Det är dock vanligtvis säljs i enlighet med huruvida det fungerar på 3G eller 4G-nät, som är den snabbast.

 • Bandbredden för en Internet-anslutning, mätt i bitar per sekund (Mbps), direkt påverkar uppmanar hastigheten på anslutningen.
 • 4G är den senaste generationen av mobilt Internet och snabbast. I teorin är det kan nedladdningshastigheter på 150Mbps, men räknar hastigheter runt 11-14Mbps.
 • 3G har en teoretisk maximal hastighet på 7,2 Mbps. Dock bör användare förväntar sig i genomsnitt cirka 3-5Mbps. Observera dessa hastigheter är beroende av kvaliteten och styrkan hos den mobila signalen.

 

Hur mobilt bredband fungerar

Oavsett om vi är på kontoret eller hemma i våra egna hem är ansluten till Internet via en bredbands (gratis) anslutningen har blivit ingrodd i våra dagliga rutiner, är något långsammare ner rätt frustrerande. Men vad händer när vi är på språng, hur ska vi hålla kontakten med den hastighet som vi har vant oss vid?

Det är där mobilt bredband kommer in. Mobilt bredband gör det möjligt att ansluta till Internet var du än är när du behöver. Men vad är mobilt bredband och hur fungerar det?

I den här artikeln tar vi en närmare titt på hur mobilt bredband fungerar faktiskt gör att ansluta till Internet var du än är just så mycket lättare.

 

Hårdvaran

Mobilt bredband fungerar genom att använda något av följande hårdvara:

 • En portabel USB-modem (känd som en dongle) som ansluts direkt till en USB-port och använder ett SIM-kort för att ansluta till det mobila nätverket.
 • Ett datakort eller inbyggd enhet, är tillgänglig på vissa bärbara datorer.
 • En mobil Wi-Fi (MiFi) enhet, fungerar detta som en dongle men gör det möjligt att ansluta mer än en enhet till Internet via samma signal mobiltelefoner använder.

Innan du bestämmer dig för att köpa en mobil bredbandsenhet är det mycket viktigt att kontrollera om enheten är kompatibel med det operativsystem du kommer att använda.

 

Teknologin

På grund av de förbättringar av mobiltelefon nätverk kan du nu få bredband hastighet (från 4-45 Mbps uppladdning / nedladdning om du är i en hög täckningsområde, till exempel en CBD eller större stad), trådlöst internet via en mobiltelefon anslutning varhelst du är.

 

Använda mobilt bredband

Det finns två sätt att använda sig av mobilt bredband:

1) Om du har en smartphone med en dataanslutning aktiverad kan du surfa på Internet, läsa dina sociala medier eller ladda ner musik direkt på din telefon på bredbandshastighet.

2) För att ansluta din bärbara dator när du är på språng med hjälp av en dongle eller en mobil MiFi enhet.

Mobilt bredband finns i en mängd olika paket för att passa dina specifika behov. För att se de paket som erbjuds av RSAWEB klicka här eller kontakta oss på 087 470 0000 eller sales@rsaweb.co.za

 

Saker du behöver veta om mobilt bredband

Här på RSAWEB vi glada att föra dig en spännande ny produkt. Mobilt bredband är vår personliga mobila produkt anslutning som gör att du kan ansluta till Internet var du än är, så att du frihet och flexibilitet för att surfa under last avgivande, medan du är på ett kafé eller på stranden eller på semester!

Här är våra sex bästa fakta du behöver veta om mobilt bredband :

1.   Det är lätt att ställa upp : När du har registrerat dig vi kommer att leverera en förkonfigurerad enhet till din dörr inom tre till fem arbetsdagar.

2.   Det går snabbt: Our mobilt bredband erbjuder 3G och LTE-teknik med hastigheter på upp till 45Mbps säkerställa hög hastighet trådlöst internet var du än är.

3.   Du kan ansluta nästan var som helst: Uppbackad av MTN kan du vara säker på en snabb och hög kvalitet samband med rikstäckande inklusive alla större städer och nästan alla nationella vägar.

4.   Det är billigt: Med våra flexibla förpackningar kan du välja från en 1 GB till en 20GB-konto, från R58 per månad till R997 per månad. I själva verket är mobilt bredband billigaste fristående service – du behöver inte köpa en extra bult på marknadsföring för att få bra priser!

5.   Det är lätt att fylla på: Vår enkel att använda online-kontrollpanelen gör att logga in och påfyllning snabbt och enkelt – plus det är överkomligt med ett schablonbelopp på R99 per GB.

6.   Inga skrämmande räkningar: Mobilt bredband är en månad till månad före betaltjänst så att du kan uppgradera eller nedgradera snabbt och enkelt, och när du behöver. Vi har inte heller binda dig till ett långsiktigt avtal, så att du kan avbryta den 25 : e varje månad.

 

Tre sätt att få mobilt bredband!

Mobilt bredband

Detta använder din nätoperatör 3G eller 4G mobil signal för att få dig på nätet. Det kräver ett SIM-kort som vanligen ansluts direkt till en tablett, eller alternativt antingen en trådlös hotspot enhet eller en USB dongle – se mer info  nedan .

Ungefär som en telefon plan, du brukar betala en månadsavgift för en uppsättning ersättning av data. Pay-as-you-go erbjudanden är också tillgängliga, men de tenderar att vara dyr.

Wi-Fi-hotspots

Du hittar Wi-Fi-hotspots för åtkomst till internet runt om de flesta städer, på kaféer och restauranger, barer, köpcentrum och även vissa livsmedelsbutiker. Dessa tenderar att vara offentliga hotspots som vem som helst kan gå (under vissa förutsättningar) och är ofta gratis. 

Internetdelning

Det finns också ett tredje sätt att få online från din surfplatta eller laptop – genom att dela telefonens data till din bärbara dator eller surfplatta, en process som kallas  ‘tethering’  Tänk på detta innan stumping upp extra för mobilt bredband.

 

mobilt bredband 23.000/19

mobilt bredband router 2.300/4

telenor mobilt bredband 1.500/1

mobilt bredband fri surf 1.300/3

router mobilt bredband 1.000/3

tre mobilt bredband 800/2

mobilt bredband obegränsad surf 700/2

mobilt bredband telenor 600/1

billigt mobilt bredband 600/6

3 mobilt bredband 500/1

hallon mobilt bredband 450/1

obegränsat mobilt bredband 400/1

mobilt bredband obegränsad datamängd 400/2

mobilt bredband utan bindningstid 350/3

mobilt bredband usb sticka 300/3

mobilt bredband tre 300/2

mobilt bredband router bäst i test 300/1

mobilt bredband 3 250/2

jämför mobilt bredband 250/10

obegränsad surf mobilt bredband 250/1

mobilt bredband obegränsat 250/1

mobilt bredband obegränsad data 200/1

billigaste mobila bredband 200/3

bästa mobila bredband 200/3