Nya ”Tele2 Call” tjänsten ger billiga samtal

Vilnius den 24 mars 2015. telekombolaget Tele2 har lanserat en  ny Internet-telefoni tjänst som gör det möjligt för Tele2 abonnenter att ringa till Litauen från utlandet på nationell samtalspriser.

tele2 i sverige

Den ”Tele2 Call” tjänst kan användas av alla Tele2s kunder som använder  smartphones med Android eller iOS operativsystem genom att ladda ner gratis app ”Tele2 Call”. Tjänsten fungerar via Wi-Fi-anslutning till Internet.

De första Tele2 Internet-telefoni abonnenter kommer att kunna använda  tjänsten gratis. ”Folk utomlands på semester eller arbetar, vill kommunicera med nära och kära hemma som vanligt, men höga kostnader har gjort det omöjligt tidigare. Nu kommer våra kunder att kunna göra det utan rädsla för att få en stor näbb för samtal, eftersom deras samtal till Litauen via Tele2 Call kommer kosta lika mycket som samtal inom Litauen”, – säger Mindaugas Kežionis, chef för Tele2 produktavdelning.

Jämfört med andra

Jämfört med andra Internet-telefoni program är Tele2 Call fördel att  det andra samtalet parten behöver inte ha Tele2 Call ansökan. Detta innebär att det är inga problem att ringa en enkel tryckknapp telefon används av din mormor i Litauen.

Det svenska företaget OptiMobile AB är Tele2s global leverantör av lösningar  för VoIP över WiFi och OptiMobile AB lösning används i ”Tele2 Call” service. ”Vi har en lång och stark relation med Tele2-koncernen. Tele2 Ring service är perfekt för den litauiska marknaden och vi är mycket stolta över att vara en partner till Tele2 i Litauen i denna nya och mycket attraktiv service ”, säger Lars Edman, VD för OptiMobile AB.

Tjänsten är enkel att använda. Man behöver bara ladda ner appen ”Tele2 Call”  från Google Play eller App Store och ange Tele2 abonnentens telefonnummer.

Tjänsten i Sverige

Efter aktivering av tjänsten är det möjligt att ringa alla telefonnummer i  Litauen på lokal standard takt, i enlighet med vanliga betalningsplan för samtal inom Litauen.

För mer information:

TELE2 ÄR EN AV EUROPAS snabbast växande TELEKOMOPERATÖRER OCH TILLHANDAHÅLLER ALLTID  kunder med vad de behöver för mindre .

Vi har 14 miljoner kunder i 9  länder. Tele2 erbjuder mobila tjänster, fast bredband och telefoni, datanät och innehållstjänster. Ända sedan Jan Stenbeck grundade företaget 1993 har det varit en tuff utmanare till de gamla statliga monopolen och andra etablerade spelare. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX Stockholm sedan 1996. Under 2014 omsatte bolaget 26 miljarder kronor och presenterade ett rörelseresultat (EBITDA) på 5,9 miljarder kronor.

Om Tele2 och deras mobilabonnemang

Tele2 är en av Europas ledande operatörer för billigaste mobilabonnemang. Företaget ständigt strävar efter  att erbjuda de bästa erbjudandena och lägsta priserna på marknaden. Tele2 ansluter 13 miljoner. telekommunikation vårdtagare i 9 länder. Företaget erbjuder mobil och fast kommunikation, dataöverföring, kabel-TV och innehållstjänster. Sedan 1993, Jan Stenbeck grundade företaget, har det blivit en allvarlig konkurrent till de tidigare statsägda monopol och andra kommunikationsleverantörer. Sedan 1996. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX Stockholmsbörsen. Litauen Tele2 inledde sin verksamhet år 2000.

Besök även www.tele2.se