Operatörer och mobiltelefoner i Sverige

Det finns tre huvudsakliga mobiloperatörerna i Sverige att välja mellan. Konkurrensen är hård så det är värt att shoppa runt för att hitta den uppgörelse som passar dig bäst. Tänk på att du förmodligen göra mer internationella samtal än du brukade när i ditt hemland!

De viktigaste mobiltelefon företag i Sverige är Telia, Telenor, Tele2 och 3 Sverige. Var och en av dessa företag erbjuder en mängd olika paket som syftar till att passa olika behov. Vissa affärer erbjuder även attraktiva priser på utlandssamtal. Du kan åka runt på någon av dessa företags high street butiker och prata med en säljare, som kommer att ge dig råd om vad du ska gå till. Om du ofta går till Danmark, skulle tre Sverige vara ett bra alternativ eftersom det tre nätverks kombineras för de två länderna och du kommer inte betala ytterligare avgifter i och från Danmark.

Kontantkort eller Hallon abonnemang?

Det första beslutet du måste göra när vi letar efter ett svenskt mobilnummer är om du vill ha en förbetald SIM eller ett kontrakt.

Hallon abonnemang: Med kontantkortet telefoner har du maximal flexibilitet. Fyll på kort för svenska Hallon abonnemang SIM-kort kan enkelt köpas på någon high street butik, de flesta kiosker och några stormarknader.

Kontantkort: Det andra alternativet är att underteckna ett kontrakt. Samt fördröja utbetalning till slutet av månaden, fördelarna med ett kontrakt är lägre samtalspriser (ganska kraftigt i vissa fall) och bättre erbjudanden på nya telefoner. Var noga med att läsa alla andra villkor som de månatliga kostnader, anslutningsavgifter och din månatlig ersättning. De flesta kontrakt tenderar också att vara för en fast tid, så det kanske inte är det bästa alternativet om du bara tänker stanna i Sverige bara ett par månader.

Med hjälp av en utländsk SIM-kort i Sverige

Om du vill behålla ditt befintliga mobilnummer och ta med dig till Sverige, bör du först kontrollera med din operatör om huruvida du kommer att få täckning i Sverige. Detta bör inte vara ett problem i de större städerna, men du bör se till att ändå.

Med hjälp av en utländsk SIM-kort i Sverige kommer sannolikt att leda till extremt höga roamingavgifter, om du inte har en specifik hastighet på plats. Återigen bör du definitivt kontakta din hemmaoperatör för att undvika att ta emot en chockerande telefonräkning. Läs även mer på deras hemsida här.

Ett annat alternativ är att få en olåst mobiltelefon till Sverige och köpa ett SIM-kort lokalt. Alternativt kan du köpa en engångs mobiltelefon när du kommer till Sverige. Detta kommer att vara grundläggande, men kan vara ett kostnadseffektivt sätt att kommunicera.

Nödnummer

I nödsituationer alltid ringa 112, vilket är det enda nummer för polis, brandmän och ambulans.

Här är de svenska siffrorna du behöver veta:

  • Emergency – 112
  • 24h icke-akuta hälsoinformation – 1177
  • 24h polisen inte nödnummer – 114 14
  • Barn Telefon – 116 111