Operatörern FreedomPop och andra med låga priser

Gratis internet, samtal och SMS är ett sätt för att locka erbjudande, är det inte? FreedomPop, en amerikansk operatör, var först med att erbjuda abonnenter en freemium modell oerhörd på telekommarknaden. Företaget erbjuder kunder en gratis servicepaket: de betalar endast för vad som kommer ovanpå den. Vi försökte ta reda på vad den “fria” uppkoppling är verkligen värt? Kan en sådan strategi framgångsrik i Telecom? Vilka andra operatörer är redo att sluta ta betalt för traditionella tjänster?

“Internet är en rättighet, inte ett privilegium”

En dag en amerikansk entreprenör Stephen Sokols beslutat att mobil kommunikation kostar för mycket. “Internet ska vara en rättighet, inte ett privilegium”, – sådan var uppdragsbeskrivningen av FreedomPop, den första MVNO med hjälp av en freemium modell som kommit in på marknaden under 2011. Läs mer på https://billigastemobilabonnemang.nu/darfor-ska-du-jamfora/.

Start erbjuds kunderna gratis tillgång till SMS, mobilnät, fast och trådlöst internet, med en gräns på volymen av bastjänster. Som en MNO valde operatören för nätverket av Sprint, en telco och använde GSM / CDMA-standarden för Internet-åtkomst. Ett år senare FreedomPop förstärkt sin närvaro på väg till Europa och starta expansionen från Storbritannien och Spanien.

Operatörer med billigast mobilabonnemang

Företaget driver en ambitiös plan för att bli en topp-10 operatör i världen under de kommande fem till tio år. Investerarna är redan entusiastiska FreedomPop. År 2013 MVNO fick 30 miljoner dollar från sponsorer. Under 2016 LetterOne, en investering verksamhet Mikhail Fridman, investerat 50 miljoner dollar i start att stödja sin expansion av billigast mobilabonnemang. Tidigare den ryska affärsmannen gjort en investering i Uber, en billigast populär taxi beställningstjänst som funkar i mobil som arbetar i 500 städer, med en prispolitik som sprängde den traditionella taximarknaden av abonnemang.

Totalt olika företag investerat över 100 miljoner dollar i FreedomPop. För nu är telekom start verksamhet i USA, Storbritannien och Spanien, men Stephen Sokols har satt upp ett långtgående mål för att utöka servicen till Ryssland, Sydostasien, Indien, Bangladesh, Mexiko, Singapore, Brasilien och Sydafrika.

Hur mycket är den “fria” uppkoppling?

Den grundläggande fri plan mobil takt FreedomPop i USA omfattar 500 SMS, 200 minuter av samtal och 500 Mb LTE höghastighetstrafik varje månad. I Spanien, prenumeranter får 300 gratis meddelanden, 100 minuter och 200 MB data. I Storbritannien får de 200 meddelanden, 200 minuter och 200 Mb.

Denna trafik är ganska tillräckligt för att komma åt Facebook och e-post, beställa en pizza via en mobil app och regelbundet chatta med dina vänner via WhatsApp. Men för daglig Internetanvändning titta på video och lyssna på musik, du kommer att behöva mer data. Och du kommer att få betala för all trafik på toppen av den definierade gränsen.

Mer frihet: vad är inte gratis? Som skype!

Tillsammans med billiga planer FreedomPop erbjuder obegränsade samtal och SMS inom nätverket, gratis inkommande samtal från 60 länder, till en möjlighet att få en virtuell nummer från var som helst i världen, liksom särskilda kampanjer som “Värva en vän och få gratis 4G trafik som en gåva”.

En annan skillnad av frihet Pop från traditionella mobiloperatörer är att den undviker avtalsenliga åtaganden populära i USA och Europa. I västvärlden stora operatörer är kända för att erbjuda sina kunder ett kontrakt för att köpa en telefon med ett SIM-kort. Med detta förbinder abonnenten att betala ett fast belopp varje månad, både för basnivå planen och den nya smartphone.

Som regel genom att köpa en telefon med en uppskjuten betalning, kunden får en dyr planen hastighet levereras till den, och i det långa loppet betalar en premie för en “billig” gadget. Dessutom kan han inte byta operatör innan kontraktet löper ut. FreedomPop gör inte bindande avtal som ger sina kunder rätt att vägra sina tjänster när som helst.

FreedomPop, en låg kostnad leverantör?

Låg kostnad fritid, biljetter och taxi – nu är det också anslutningsmöjligheter som är “låg kostnad”.

Den virtuella operatören FreedomPop kan bli en global låg kostnad leverantör på den mobila marknaden anslutning. För ett grundläggande betal (som är noll vid FreedomPop), får kunden ett begränsat antal tjänster och betalar extra för tilläggstjänster som exempelvis Hallon eller Vimla.

Rabattfunktion passagerar flygbolag använder samma modell: en kund kommer att få från punkt A till punkt B, men kommer att lämnas utan lunch och resa utan bagage. Med en FreedomPop SIM-kort kommer en kund nå fram till en grannstat, men kommer inte att kunna få god service från supportavdelning, kommer han att tillbringa lite tid att ställa upp sin telefon och kämpar med mobilappen.

Detta är vad verklig FreedomPop abonnenter säger på Facebook:

Naturligtvis är FreedomPop billigare, men det är inte värt pengarna på lång sikt. Det finns inga försäljningskontor. Stödet är fruktansvärda: en timme efter min fråga fick jag ett röstmeddelande som min begäran kommer att besvaras i 24 till 48 timmar. Jag vill ha tillbaka mina pengar!”

“Jag beställde en telefon och det kom endast i 5 veckor. Telefonen kom med några inställningar som görs, tillbringade jag timmar att räkna ut hur du ansluter SIM-kortet. Google Voice inte fungerar.”

“Jag väntade på håll för Stöd för 15 minuter, med inget svar alls. Det är så jag tillbringar mina 200 minuter försöker nå Service Tea”.

“Android app handikappad. Connection alltid förlorad, även med en stark Wi-Fi-signal på min plats”.

I likhet med alla låg kostnad leverantör erbjuder FreedomPop en valfrihet till potentiella kunder. Du är fri att betala mer och få en högkvalitativ service. Ändå själva idén om en sådan tjänst gör att många mindre saker oviktigt, som än så länge finns inga liknande alternativ till FreedomPop runt.

Lämna ett svar