Billigaste mobilabonnemang för pensionär och senior

Här är de billigaste abonnemangen Januari 2020

50% rabatt Fria samtal & SMS / Kan tecknas med mobil / Ingen bindnings eller uppsägningstid

—————————————

hallon4 GB surf

Fria samtal & SMS

Ingen bindningstid

Spara oanvänd surf

49 kr/mån 99 kr/mån

—————————————

vimla6 GB surf

Fria samtal & SMS

Ingen bindningstid

Spara oanvänd surf

80 kr/mån 160 kr/mån

—————————————

fello10 GB surf

Fria samtal & SMS

Ingen bindningstid

Spara oanvänd surf

122,50 kr/mån 245 kr/mån

Bra jämförelse av abonnemang för äldre

Bästa telefon och mobilabonnemang för pensionär och senior

Ovanför hittar du de bästa alternativen som även inkluderar en rabatt för seniorer över 55år samt pensionärer. Många av de operatörerna erbjuder även mobiler tillsammans med sina upplägg, vilket kan vara väldigt fördelaktigt.

För de flesta är, även om du inte är teknikintresserad, en mobiltelefon en ganska enkel enhet. Du kan ringa, skicka meddelanden, kolla mail och surfa på internet. För dig som kan allt det där är själva valet av mobil inte så svårt. Du kan mer eller mindre välja vilken du vill och du kommer klara dig bra, men om du ändå vill ha en enkel och smidig telefon rekommenderar vi Iphone. Läs även mer om kontantkort här.

Hitta billigaste mobilabonnemang senior online

För pensionär

För de äldre kan även en Iphone bli komplicerad nog. Visst har iPhone bara några fysiska knappar, men vid första gången du använder en smartphone kan alla de ikoner på startskärmen vara förvirrande. På samma sätt när du till exempel ska gå in i inställningarna och anpassa olika aspekter av mobilen för att passa dina behov kan det vara klurigt. Men det behöver inte vara så svårt! För de äldre som som kan ha svår för en vanlig mobil, kan istället en telefon från tillverkaren Doro vara ett mycket bra alternativ. De fungerar precis som en vanlig mobil med han framför allt större knappar och enklare funktioner.

Vad bör man undersöka hos en mobiltelefon?

Alla har olika behov av en mobiltelefon. Här är några saker som vi rekommenderar att du överväger:

  • Enkel användning. Det finns flera mobiltelefoner på marknaden som utformats speciellt för att vara enkla, den mest populära är förmodligen Iphone som inte har lika många avancerade inställningar och möjligheter som tex Android.
  • Kamera. För vissa människor är kameran är en stor fråga. Om du älskar att ta fotografier, är en modell med hög kvalitet kamera ett måste.
  • Högtalare. Om du planerar att göra en hel del samtal i högtalarfunktionen eller streama media så är bra högtalare med god kvalitet viktigt.
  • Batteri. De flesta mobiltelefoners batterier är tillräckliga för dagligt bruk, ingen modell skiljer sig särskilt mycket åt från någon annan i denna fråga.
  • Priset. Både kostnaden för enheten och kostnaden för det långsiktiga abonnemanget är viktiga överväganden. Tänk på din budget och hur mycket du vill tilldela en månatlig telefonplan. Var noga med att kontrollera villkoren i planen innan du registrerar dig. Normalt sett är avtalet på 24 månader men det finns även de operatörer som erbjuder abonnemang utan bindningstid eller uppsägningstid, som exempelvis Hallon.
  • Akut knappar. Många mobiltelefoner för äldre omfattar “akuta knappar” som du kan trycka på för att ringa ett samtal i en nödsituation. (Detta är en stor funktion för främst äldre människor.)
  • Surf och data. För en del är behovet av internet större än för andra. Vanligtvis brukar pensionärer inte bruka några större mängder data, men det kan ändå vara värt att se till så att man har en del surf och möjligheten att komma ut på internet. Läs mer om billigaste mobilabonnemang med eller utan surf.

Se alla billigaste mobilabonnemang pensionär från operatörer

Tips för att välja en prisvärd operatör

Att jämföra rätt mobil kan vara tråkiga och kan ibland kännas som en överväldigande uppgift. Det finns mängder av telefoner att välja mellan vid en given tidpunkt. Många av dem ser likadana ut men skiljer sig i fråga om datamängd och prestanda. Nedan listar vi några av de faktorer du kan undersöka för att enklare hitta det abonnemang som passar just dig.

Jämför erbjudanden som ger dig rabatt

Bara för att en leverantör erbjuder ett specialerbjudande för seniorer betyder det inte nödvändigtvis att det är rätt erbjudande. Men oftast kan du spara en hel del på dessa erbjudanden. Jämför priser som erbjuds av olika leverantörer på denna sida och du kommer hitta en som passar dig. Fördelen med att köpa ett abonnemang från en operatör som erbjuder just rabatter eller som från början redan har låga priser, är att du slipper betala för många överflödiga tillägg som du oftast inte behöver. Dessa ingår ofta i, och som du betalar för, i de större operatörernas abonnemang.

Läs det finstilta

Detta är alltid ett bra val när det gäller alla typer av avtal. En del leverantörer tar ut orimliga avgifter om du exempelvis överskrider förvaltningsgränserna, såsom de för minuter eller data. Vad mer kan det finnas enstaka eller extra avgifter, såsom utrustning eller installation. Kontrollera det finstilta att se exakt vad du kommer att betala för varje månad.