Skip to main content

Bästa mobilabonnemang student 2020

Att hitta rätt billigaste mobilabonnemang för student behöver inte vara svårt. Vi analyserade massor av studentabonnemang för att hjälpa dig hitta det som passar dig bäst. Hos oss får du studentrabatt från Hallon, Vimla och Fello!

50-75% rabatt Fria samtal & SMS / Kan tecknas med mobil / Ingen bindnings eller uppsägningstid

“Vi rekommenderar! Prisvärda och väldigt populära abonnemang!”

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid / Ingen uppsägningstid

4.5/5
Vi håller med
“Vimlas mål är att vara Sveriges mest användarvänliga mobiloperatör”

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid

 3 GB 25 kr/mån (100kr/mån)
8 GB 40 kr/mån (160kr/mån)
18 GB 55 kr/mån (210kr/mån)
50 GB 80 kr/mån (320kr/mån)
100 GB 87 kr/mån (320kr/mån)
+ Rabatt för Barn/Student/Senior

4/5
ett bra alternativ
“Fellos billigaste mobilabonnemang är flexibla, lätta att förstå och de har ingen bindningstid”

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid

 2 GB 47 kr/mån (99kr/mån)
5 GB 72 kr/mån (149kr/mån)
12 GB 97 kr/mån (249kr/mån)
25 GB 147 kr/mån (299kr/mån)

3.5/5
24 mån garanti
“En relativt ny uppstickare som erbjuder bra lösningar – och även återvunna billiga telefoner med 24 mån garanti!”

Fria samtal & SMS

 2 GB 50 kr/mån (100kr/mån)
6 GB 80 kr/mån (160kr/mån)
15 GB 125 kr/mån (250kr/mån)
30 GB 200 kr/mån (350kr/mån)

4/5
Med rabatter
"Med rabatter för främst Senior och Företagare passar Tele2 kanske inte lika bra för alla."

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid

2 GB 199 kr/mån
10 GB 269 kr/mån
20 GB 339 kr/mån
40 GB 399 kr/mån
+ Rabatt för Senior/Företag

3/5
Prenumeration och en telefon!
“bra betyg från en känd operatör som bland annat överför oanvänd surf till nästa månad och erbjuder en Sveriges bästa täckning!"

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid

 2 GB 99 kr/mån
4 GB 189 kr/mån
12 GB 289 kr/mån
24 GB 339 kr/mån
40 GB 399 kr/mån
+ Rabatt för Student

3.5/5
Välkänd och populär!
“Välkända och polulära – få hela 100GB för 95kr/mån de två första månaderna. Bra utbud och abonnemang med mobil + många rabatter!”

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid / Ingen uppsägningstid

 5 GB 99 kr/mån
10 GB 189 kr/mån
20 GB 289 kr/mån
40 GB 339 kr/mån
+ Rabatt för Barn/Student/Senior

3/5
För en bredare lösning!
“Tre är inte billigast på marknaden men de erbjuder många olika upplägg – passar dig som vill ha en bredare lösning!”

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid / Ingen uppsägningstid

 2 GB 149 kr/mån
5 GB 199 kr/mån
15 GB 299 kr/mån
50 GB 399 kr/mån
Fri GB 499 kr/mån
+ Rabatt för Företag

3/5
bra lösningar och prenumerationer!
“Telenor är även något dyrare, men erbjuder större lösningar och abonnemang – passar dig som behöver mycket surf!”

Fria samtal & SMS / Ingen bindningstid / Ingen uppsägningstid

 3 GB 219 kr/mån
8 GB 269 kr/mån
15 GB 329 kr/mån
30 GB 379 kr/mån
Fri GB 569 kr/mån
70 GB 449 kr/mån
+ Rabatt för Företag

Som student är en mobiltelefon en naturlig del av ditt liv och den är lika mycket ett studieverktyg som en kommunikationsenhet. Behoven av mobil hos just dig som student varierar beroende på personliga omständigheter och hur du använder din mobil i vardagen. Det som kan vara viktigt och bra att tänka på är att du ofta kan få rabatt på ett mobilabonnemang om du är student!

Då det finns en mängd olika operatörer idag kan det kännas svårt att veta vilket abonnemang man ska välja. På denna sida har vi främst listat de allra billigaste alternativen, och som förutom ett lågt pris även ger dig en ytterligare rabatt. Många av de abonnemangen är enklare än de dyrare alternativen, de har ibland inte lika många tillägg och liknande, vilket många också inte behöver. Så varför betala onödigt mycket för något du kanske inte har användning av?

Vimla och hallon erbjuder bra studentabonnemang

Studentabonnemang och specialerbjudanden

Det som generellt avgör om du tjänar på ett erbjudande eller ej beror på din konsumentsituation, men när det kommer till studentabonnemang så är de väldigt förmånliga oavsett. Hur du använder din mobil är den största faktorn när det gäller vilken leverantör och abonnemang som kommer att passa dig bäst så det är alltid bäst att jämföra alternativen.

För studenter med en stram budget och som letar efter billigaste mobilabonnemang student, kan dessa erbjudanden spara pengar i det långa loppet. Det är också värt att överväga ett abonnemang från en operatör som tillhandahåller fri streaming och andra fördelar.

Normalt sett har nästan alla abonnemang fria samtal och SMS idag, det enda du väljer är surf. Om du letar efter specifika erbjudanden för just studenter så finns det en del operatörer som är bättre än andra. Undersök vilken operatör som passar dig bäst i listan ovan, alla alternativ du hittar på denna sida ger dig studentrabatt! Läs mer om billiga mobilabonnemang här.

Använd ditt mobilabonnemang student i skola och vardag

Jämför bästa mobilabonnemang student

När man jämför mobiltelefoner, abonnemang och andra erbjudanden är det bra att överväga vad som är viktigast för just dig. Till exempel kanske du behöver ett studentabonnemang med obegränsad surf, eller du kanske huvudsakligen använder telefonen för samtal och SMS? När du har en idé om vad du letar efter, jämför relevanta erbjudanden och leta specifikt efter studenterbjudanden! Tänk på att jämföra bland annat:

 • Säkerställ att operatören erbjuder studenrabatt!
 • Abonnemang som även erbjuds tillsammans med mobil
 • Fria samtal & SMS
 • Data/Surf, så som obegränsad surf
 • Täckning, kolla gärna operatörens täckningskarta på dess hemsida

Surf, fria samtal och SMS

Den goda nyheten här är att de flesta upplägg kommer med fria samtal och SMS idag. Detta gör surfen allt viktigare, speciellt om du använder telefonen för underhållning samt i dina viktigare studiefrågor. Kom ihåg att streaming av video är datakrävande, så planera i förväg efter dina behov. För normal användning där du även kollar facebook, youtube och annat brukar 10-20GB räcka väl, vi rekommenderar dessa datamängder samt att du tar del av de gånger du kan använda exempelvis skolans WiFi.
 
Kommer du behöva väldigt mycket data? I det här fallet kan det vara värt att dubbla på surfen, eller också att överväga upplägg som innehåller obegränsad surf, samt möjligen tillgång till musikstreamingtjänster så som Spotify eller Netflix.
 

Kontantkort eller abonnemang?

Kontantkort har länge varit valet för den med stram budget, eftersom du inte kan hamna på efterkälken med betalningar när du gör dem i förskott. Men även abonnemangsavtal har sin fördel, särskilt om du vill eller behöver en ny mobil och inte har råd med förskottspriset för en ny telefon på ca 5,000 – 10,000kr. De är också ofta de planer med de bästa rabatterna för data och andra verktyg. I dagens läge kan det vara mer fördelaktigt att med ett abonnemang då även dessa kommer med fastpris och fri surf/SMS där du inte kan överskrida exempelvis samtal. Vi rekommenderar alltid ett abonnemang framför de äldre kontantkorten!
 

Flexibelt utan bindningstid

Som student är det ganska troligt att du flyttar mellan eller från boenden medan du studerar, men har du funderat på om du kommer att vilja flytta operatören också? Det finns fasta upplägg, men också många operatörer som inte har någon bindningstid och uppsägningstid och därför kan du vara med flexibel om du vill byta abonnemang. En av de operatörerna är Hallon som har många bra erbjudanden.
 

Priser och omfattning

Mobiltelefoner är ett måste för studenter överallt. Många har tidigare haft sina “vanliga” abonnemang men vet sen inte vart de ska gå för att hitta de bästa studenterbjudandena. Det kan vara förvirrande att försöka hitta den bästa mobilen med eller utan abonnemang och att spara pengar med alla de alternativ som finns där ute!

Abonnemang är normalt sett inte alltid billiga. Du har kostnaden för telefonen, det månatliga abonnemanget och ibland även onödiga extra avgifter. Det kan vara svårt att räkna ut vilket som är det bästa upplägget. Det är därför vi har brutit ner alla alternativ vi kunde hitta som skulle gynna just studenter.

Här är de faktorer vi tittar på när vi jämför studentabonnemang:

 • Fria samtal och SMS samt surf (eller så nära obegränsad data som möjligt)
 • Månadsavgifter och prissättning
 • Mobilens pris
 • Täckningen
 • Operatörernas betyg av tidigare kunder

Jämför student mobilabonnemang frå halebop och tele2

För dig som är student i Sverige från utlandet

De flesta internationella studenter i Sverige väljer att använda Skype och mobiltelefoner med kontantkort. Vanliga mobiloperatörer inkluderar Hallon, Vimla, Halebop, Comviq, Telenor och Tre samt erbjuder både kontantkort men också abonnemang. Om du inte vill köpa en mobiltelefon i Sverige är det ofta möjligt att använda en telefon från ditt hemland med ett svenskt SIM-kort. Se till att telefonen inte är låst till din tidigare operatör bara. Ett annat alternativ är att prenumerera på en mobiltelefon, men det är ovanligt bland internationella studenter och kräver vanligen ett svenskt personnummer. Om du funderar på att skaffa ett student mobilabonnemang så kan vi rekommendera dig till detta framför ett kontantkort, ofta gäller även de listade alternativen på denna sida även dig!

Få billigaste mobilabonnemang student med rabatt från operatörer

Abonnemang med mobil

Studenter kommer sannolikt ha en smartphone med en bra mängd RAM för multitasking, en skarp display, och möjligen vissa produktivitetsfunktioner som en penna eller fysiskt tangentbord om du väljer en Android. Och om du är orolig för att ha sönder telefonen i ryggsäcken eller tex skåpet, kommer du antagligen vill ha en som är mer robust och / eller vattentätt.

Lyckligtvis finns det gott om prisvärda mobiler på marknaden som inte gör allvarliga kompromisser på exempelvis prestandan. Många är olåst och fungerar på alla operatörer vilket gör dem bra telefoner för barn och studenter om du kombinerar dem med ett billigt abonnemang. Läs mer om mobil med abonnemang här.

Iphone eller Android?

Ingen av dessa operativsystem är nödvändigtvis bättre än det andra, eftersom de båda har områden där de är verksamma inom och områden där de har vissa brister. Frågan om vilken som är bättre är främst subjektiv och beror helt på användarens behov och önskemål. Normalt sett kan man kort sagt göra den enkla jämförelsen att de som vill ha en enkel mobil väljer Iphone/IOS, medans den som vill ha möjlighet till fler inställningar och möjligheter väljer Android.

iOSAndroid
 • Överlägsen prestanda
 • Högre kvalitet i appar och App Store
 • Långsiktiga OS-uppdateringar
 • Bättre värde på lång sikt
 • Enkelt att förstå
 • Mycket större grad av frihet
 • Mycket anpassningsbart gränssnitt
 • Större variation av program
 • Mer prisvärda telefonerer
 • Lite mer avancerat för den som vill

Som du kan se har båda operativsystemen och deras hårdvaruplattformar sina fördelar och nackdelar, så det är allt mycket subjektiv i slutändan.

Om vi ​​hade fått välja, skulle vi behöva ge vinsten till iPhone eftersom de erbjuder bättre prestanda, håller längre och är oftast billigare att ersätta. Samtidigt är Android det självklara valet för dem som är på en stramare budget eftersom även en mer blygsam 3.000 kr per telefon kan erbjuda de flesta av de funktioner som du skulle behöva av en sådan enhet. För att inte tala om den enorma graden av anpassningsbarhet och den bredare olika program som finns tillgängliga med Android.

Beställ enkelt det bästa mobilabonnemang student

Mobiloperatörerna som erbjuder studentabonnemang

Om du vill ha en smartphone med studentabonnemang så är det en god idé att överväga ett abonnemang från någon av dessa operatörer. Det innebär att du kan få en mycket kapabel och bra mobil med ett abonnemang utan att behöva betala hela kostnaden för en telefon i förskott. Nedan hittar du mer information om de operatörer som erbjuder studenter rabatt vid köp av mobil och/eller abonnemang. Observera att dessa rabatter och erbjudanden kan komma att ändras – en del är även kampanjer och erbjuds endast under en viss tid.

 

Med hallon student får du ett bra abonnemang med surfhastighet

Hallon student – populärt utan bindningstid / uppsägningstid

Erbjudanden från Hallon student är fördelaktigt för de under 27 år, de får en större surfmängd än vad andra får. För många räcker det då med ett mindre abonnemang som blir lite billigare i längden. Hallon student erbjuder ofta annat så som de första 3 månaderna för halva priset, detta gör så att du hinner prova leverantören! Slipp fakturor och välj autogiro för en så smidig betalning som möjligt. En stor fördel med Hallon student är att de inte har någon bindningstid och inte heller någon uppsägningstid. Möjligheten att byta abonnemang finns därför.

De erbjuder även extra bra priser för student mobilabonnemang med extra surf, fria samtal och SMS får du alltid med. Man kan räkna med att få mycket för pengarna hos Hallon, därför rekommenderar vi dem!

Det finns en mängd olika surfmängder och de kommer alltid med nya erbjudanden, skillnaden mellan ett vanligt abonnemang och ett studentabonnemang är att du får det till lägre pris som student.

Bara vimla student erbjuder fin data till bra priser

Vimla student – smidigt även för barn och pensionär

För studenter, men även om du är pensionär eller under 18, finns det erbjudanden som exempelvis ger ytterligare surf eller abonnemang till lägre priser på själva månadskostnaden. Vimla har olika erbjudanden beroende på vem du är och va du gör, men de har något som passar alla!

Studentabonnemang från Vimla student finns för de som är medlem hos Studentkortet. När du söker för att beställa ett abonnemang på Vimla undersöker de om du är medlem hos just Studiekortet.

Abonnemanget aktiveras efter att du beställt ditt abonnemang, SIM-kort får du hemskickat inom 1-3 vardagar och kan användas direkt. Vimla student har ofta erbjudanden som exempelvis att de bjuder på abonnemangsavgiften för de andra dagarna i beställningsmånaden, du börjar först betala den nästkommande månaden vilket innebär att du kan beställa från 15 maj och börjar betala 1 juni!

Fello och tele2 student med erbjudanden på nätet

Fello student – Bra betyd på TrustPilot

Studentabonnemangen från Fello student är både billiga och enkla. Fria samtal och SMS med ditt val av surf i en rad olika utföranden. Operatören använder sig av Telias nät och täcker hela Sverige. En Stor fördel är deras betyg på Trustpilot, deras kunder verkar genuint tycka om operatören och mycket är tack vare deras bra support!

Halebop student ger ingen rabatt men är en bra mobiloperatör

Halebop student – “Sveriges nöjdaste privatkunder 2018”

9 av 11 år har de fått  utmäkrelsen “Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefono 2018”, och det är bara en av många utmärkelser Halebop fått!

Den lilla operatören som erbjuder en mängd olika abonnemang med olika förmåner, även som kontantkort via Telia. Detta betyder att du alltid kan räkna med en bra täckning och ofta tillgång till ett av Sveriges snabbaste nät.

För studenter är det en bra ide att skaffa Halebop student. Erbjudandet ger dig fria samtal och SMS och möjlighet till en rad olika surfmängder, allt för att det ska passa just dig! Skulle du behöva extra surf kan du alltid uppgradera eller köpa till extra. Halebop erbjuder även abonnemang med mobil som du kan köpa på avbetalning. Även här får du en rabatt som kan löna sig i det långa loppet! Undersök vad som passar dig, vi kan lova att du kommer hitta något bra erbjudande du kan vara nöjd med!

Tele2 och Comviq student mobilabonnemang

Som studentkund hos Tele2 får du rabatt. Fria samtal och SMS ingår alltid, utan bindningstider. Det som är speciellt med Tele2 student är bra täckning över nästan hela Sverige och obegränsad surf till bra priser. Vill du köpa mobil + abonnemang finns många bra erbjudanden både för studenter och andra kunder, fördelen är att du kan delbetala dessa på 0, 6, 12 eller 24 månader.

Även Comviq har erbjudanden för studenter, fria samtal och SMS är standard och det du själv väljer är surfmängden. Comviq student använder både Tele2, Telia och Telenor nät och har med det väldigt bra täckning i hela landet.

Genom att använda sajten accepterar du cookies, våra användarvillkor & integritetspolicy

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng