Trådlöst bredband Guide & Planer

Medan ADSL, kabel och NBN internet vanligtvis kräver mixtra med en router, hem trådlösa planer lovar att göra sig av med telefonlinjen mixtra. Det är som att ansluta till Internet på din mobil, och nästan lika enkel. Home trådlös är ett hem internetuppkoppling tillhandahålls genom att ansluta till 4G mobilnät, och kan vara bra för dem som inte kan få tillgång till  NBN  eller  ADSL  ändå behöver en tillförlitlig anslutning med massor av data.

bredband

Vad är hem trådlöst bredband?

Home trådlöst bredband är en teknik som gör det möjligt för ett modem för att ansluta till Internet på distans. I detta fall är kopplingen vi kommer att titta på över mobiltelefonnätet; kan emellertid trådlöst bredband också levereras via satellit-anslutning. Home trådlöst skiljer sig från mobilt bredband genom att det kommer packat med en router, och är avsedd att användas som ersättning för en fast linje anslutning. Om du bara intresserad av en mobil data SIM, kan du se våra jämförelser  här .

Varför ska jag kommer hem trådlöst bredband?

Home trådlöst kan vara särskilt användbart om:

  • Du hyr ditt hem.
  • Du flyttar ofta.
  • Du tycker inte om lock-in avtalen.
  • Du kan inte komma NBN eller ADSL.

Om  du är en hyresgäst  eller ofta på resande fot och är inte intresserade av en fast linje anslutning, ger hem trådlös dig möjlighet att få tillgång till internet var du har makt. För dem på korta kontrakt, kan detta vara ovärderligt.

Annars är det lätt att använda en betydande fördel. Det är ingen överdrift att säga de flesta enheter i ditt hus kan stödja en Wi-Fi-anslutning i dessa dagar. Från din personliga tablett till  smarta kylskåp , behöver du en Wi-Fi-nätverk för att göra det mesta av din elektronik. Dessa enheter vanligtvis inte använder mycket bandbredd, vilket gör dem lämpliga för en mobil anslutning.

Hem trådlöst bredband planer

Det finns tre huvudaktörer i hemmet trådlöst bredband marknaden:

  • Telia  – 250GB plan för $ 39,99, med ett val av en 12-månaders eller månad till månad kontrakt.
  • Spintel  – 250GB plan från $ 39,95 på en 18 månader eller ingen inlåsning kontrakt.
  • Optus  – 200GB data för 60 $ per månad, eller 500 GB för $ 80 per månad, den 24-månaders eller månad till månad kontrakt. Modem finns på 24-månaders kontrakt, eller tillgängliga från $ 192 i förskott på en månad till månad plan.

Populär trådlös leverantör Vividwireless var en del av Optus familjen, men slutat erbjuda planer på att nya kunder den 2 december, 2018. Optus själv erbjuder två trådlösa bredband planer, som uppdaterats efter Vividwireless stängning, och Exetel och Spintel varje säljer liknande planer med varierande modem avgifter. Yomojo säljer också en 250GB hem trådlös planen, kostar bara $ 44,90 per månad.

Leverantörer för billigaste mobilabonnemang

Oavsett ditt val av leverantör, planer brukar komma med ett 4G trådlöst modem, ofta tillverkas av Huawei. Det är viktigt att notera att vissa operatörer är hastighets rankade 10 eller 12Mbps nedladdningar och några får också erkänna peer-to-peer fildelning och gasreglage hastigheter ytterligare.

I hemmet trådlösa världen, är obegränsad data med ett av de billigaste mobilabonnemang ganska svårt att komma med, med de flesta uppgifter lock svävar runt 200GB tecken (eller upp till 500 GB med Optus). Om du är en ljus användare, kan dessa planer vara ett bra  alternativ till NBN.  Å andra sidan, om du är en tung användare eller i ett större hushåll, 200GB kunde ätas upp ganska snabbt!

Nedan är några av hemma trådlösa bredbands alternativ som finns i Australien. Tabeller kan innehålla Rekommenderade produkter från våra remiss partners.

Exetel trådlösa planer Bredbands

Exetel erbjuder en 250GB hem trådlös planen, både på en tillfällig basis och den 12-månaders kontrakt. Båda villkoren kräver inköp av en förkonfigurerad Huawei 4G modem, men detta ingår gratis ettårsplaner; om du väljer en månad till månad plan måste du betala $ 99 i förskott.

Hur du ställer in hem trådlöst bredband?

Hem trådlösa planer innebär vanligtvis två komponenter; ett SIM-kort och ett modem. SIM-kortet används för att få tillgång till mobilnätet och modemet stödjer antingen Wi-Fi eller Ethernet-anslutning. Sätt i SIM i routern, makt modemet på och anslutningen är bra att gå.

Detta är i allmänhet en mycket enklare process än att etablera ett nytt ADSL eller NBN anslutning som vanligtvis kräver professionell installation och teknisk support. Med hem trådlös, kan du bara ‘plug and play’; i själva verket Optus skryter med att dess hem trådlös router tar mindre än 5 minuter att ställa upp.

Har hem trådlös några begränsningar?

Home trådlösa har flera begränsningar, med priset per megabyte att vara en viktig faktor. Begränsningar är:

  • Det är dyrt, med data över trådlösa långt dyrare än ADSL eller andra fasta anslutningar i en “data för dollar känsla.
  • Täckning kan variera precis som en mobiltelefon signal. Home trådlöst kommer inte variera så mycket som en typisk telefon, som din router i allmänhet inte lämna ditt hus. Men om din mobil mottagning hemma är dålig, kan du tänka två gånger innan de bestämmer sig för en inlåsnings trådlösa hemmaplanen.
  • Toppfart kan påverkas lätt, med vissa leverantörer bara lovar max hastigheter långsammare än för ADSL – 12Mbps.

Är obegränsad surf rätt för mig?

Vilken plan du väljer kommer till din Internet-prioriteringar. Om du är en data tung användare, eller lider en  Netflix missbruk , Optus, Exetel och SpinTel 200GB + planer är ett gångbart alternativ – du får tillräckligt med data för strömmande vid en förhållandevis billigt pris. Optus’ angivna obegränsad surf hastigheter är tillräckliga för att strömma internet video, och dess större 500GB planen  bör göra det möjligt för upp till 166 timmars HD Netflix strömmande varje månad.

Med hem trådlös, är du verkligen betala extra för mängden data på grund av bekvämligheten faktor. Om du flyttar runt en hel del, eller bara vill ha ditt eget hem bredbandsanslutning utan att dela med din familj eller irriterande väninnor kan hem trådlöst bredband för dig. Dessutom, om du bara efter en snabb-fix-lösning utan att besvära med ADSL eller  NBN planerar  installation, är hem trådlös igen en rättvis bild. Men du betala mer per gigabyte än andra anslutningar – så du måste väga upp kostnaderna / bekvämligheten faktor för dig själv.