Vad är tekniken för mobilt bredband?

Mobilt bredband teknik tillåter ett trådlöst WAN (WWAN). Enkelt uttryckt, det ger trådlös höghastighetsanslutning till Internet till bärbara enheter i form av radiotorn. Med teknik för mobilt bredband kan du ansluta till mobilen till nternet överallt där det finns GSM eller CDMA-baserade mobiltjänst för mobilt Internet-anslutning. Detta gör det möjligt för individer att upprätthålla en Internet-anslutning när de flyttar från plats till plats, utan att behöva förlita sig på WiFi hotspots.

Hur fungerar mobilt bredband fungerar?

Mobilt bredband tekniken fungerar med Internet-aktiverade mobila enheter. Detta kan inkludera bärbara modem, USB trådlösa modem, mobiltelefoner, bärbara datorer, eller tabletter. Själva Internet-anslutningen levereras via mobiltelefon tornar upp sig över ett mobiltelefonnät; detta sammanhang sedan utnyttjas av Internet-baserade mobila enheter. Ett vanligt exempel är en smartphone som utnyttjar en 3G eller 4G trådlöst nätverk för Internet-anslutning. Emellertid kan ett antal mobila enheter vara kompatibla med mobilt bredband. Läs mer på telekomradgivarna.se/telefoni-bredband–tv/bredband/mobilt-bredband.

Fördelar med mobilt bredband och obegränsad surf

Den största fördelen med mobilt bredbandsteknik är universellt (eller nära universell) tillgång till Internet. Med mobilt bredband kan individer ansluta till Internet var som helst, när som helst. Detta kan tillåta dem att använda en webbläsare, logga in på en social media-plattform, eller ansluta till molnet, allt utan att behöva utnyttja ett område WiFi-nätverk. De möjligheter som ett trådlöst WAN är nästan obegränsad surf som du kan läsa mer om här.

På en tablett eller laptop, mobil bredbandstekniken gör det möjligt för användare att titta på videoklipp på YouTube, skicka e-post, surfa på Internet, innehåll åtkomst från molnbaserade lagrings konton och ladda upp filer på resande fot. Denna teknik ger individer möjlighet att använda sina bärbara datorer och surfplattor på samma sätt som de skulle deras smartphones – någonstans de väljer. Det ökar kraftigt möjligheter och användbarhet av tabletter och bärbara datorer genom att göra dem inte bara portabel men verkligen mobil.

Vilka Lenovo bärbara datorer har mobila bredbandskapacitet?

Lenovos ThinkPad-serie bärbara datorer – inklusive X-serien och T-serien – funktionen 3G och 4G-anslutning som tillval för större frihet att använda. Fördelarna dessa bärbara datorer ger jämfört med traditionella bärbara datorer är begränsade till en WiFi-anslutning kan inte överskattas. Med trådlöst bredband kompatibilitet, kan eleverna och proffs ansluta till Internet var som helst – om det finns ett lokalt trådlöst nätverk eller inte. Ibland när folk är på språng, är att en smartphone helt enkelt inte kommer att räcka och bara en bärbar dator kan göra. I dessa fall är en bärbar dator med mobilt bredband kapacitet ett absolut måste.

Lämna ett svar